kinderfeets houten loopfietsen en driewielers

Houten loopfietsen van Kinderfeets

Houten loopfietsen Kinderfeets kinder loopfietsjes hebben een lage instap, zijn in hoogte verstelbaar en kunnen geen lekke band krijgen. Super kwaliteit.

Houten loopfietsen Kinderfeets kinder loopfietsjes hebben een lage instap, zijn in hoogte verstelbaar en kunnen geen lekke band krijgen. Super kwaliteit. Kinderfeets houten loopfietsen zijn gemaakt van duurzaam berkenhout. Daarbij zijn de Kinderfeets houten loopfietsen mooi en groeien ze mee met je kind. Redenen genoeg om voor dit prachtige merk te kiezen!

Wil je Kinderfeets in actie zien of een filmpje waarin wordt getoond hoe je de Kinderfeets in elkaar zet? Kijk dan hier.

 

Kratje Kinderfeets

 

Belleli Loopfiets B-Bip

 

Driewieler loopfiets Tiny Tot roze

 

Driewieler loopfiets Tiny Tot rood

 

Driewieler loopfiets Tiny Tot blauw

 

Driewieler loopfiets Tiny Tot groen

 

Loopfiets Kinderfeets Classic rood

 

Loopfiets Kinderfeets Classic roze

 

Loopfiets Kinderfeets Classic zwart

 

Houten retro loopfiets Kinderfeets Stars&Stripes

 

Houten retro loopfiets Kinderfeets Rocket

 

Houten retro loopfiets Kinderfeets Superhero

 

Houten retro loopfiets Kinderfeets Cupcake

 

Houten retro loopfiets Kinderfeets Princess

 

Loopfiets Kinderfeets Classic Bamboo

 

Houten loopfiets Kinderfeets Tiny Tot Bamboo

 

Loopfiets Kinderfeets Tiny Tot Makii

 

Houten loopfiets Kinderfeets Makii zwart/wit

 

Kinderfeets houten poppenwagen

 

Kinderfeets houten bakfiets blauw

 

Kinderfeets houten bakfiets roze

Kinderfeets houten loopfietsen

Houten kinderloopfietsen Kinderfeets hebben een lage instap, kunnen geen lekke band krijgen, zijn in hoogte verstelbaar en hebben een super kwaliteit. Kinderfeets zijn gemaakt van duurzaam berkenhout. Daarbij is een loopfiets van Kinderfeets mooi en groeien ze mee met je kind. Redenen genoeg om voor dit prachtige merk te kiezen!

De houten loopfietsjes van Kinderfeets zijn verkrijgbaar in 2 soorten:

  1. De Tiny Tot, een houten driewieler die door het vervangen van de achteras heel simpel wordt omgebouwd naar Retro loopfietsen Kinderfeetseen tweewieler loopfiets. Deze is geschikt voor kinderen van 1-2 jaar.
  2. De Kinderfeets, een houten loopfiets die in de hoogte verstelbaar is en met je kind meegroeit. Geschikt voor kinderen van 2-5 jaar. Deze is weer onder te verdelen in :
  • De Classic loopfiets, in rood, roze en zwart
  • Houten loopfietsen met Special Retro Prints:  Superhero, Stars & Stripes, Cupcake, Princess, Rocket, zwart Makii
  • Bamboo Kinderfeets, deze is niet voorzien van een krijtlaag en is geheel houtkleurig met zwarte banden, handvatten en zadel. Als Tiny Tot en als loopfiets.

 

Loopfietsen van Kinderfeets

Kinderfeets, afgeleid van fiets en het Engelse woord voor voeten (feets) is een stevige houten loopfiets ontworpen om de overgang naar een fiets met pedalen makkelijk te maken voor je peuter.

Cupcake en Princess houten loopfiets KinderfeetsDe Kinderfeets houten loopfiets is zeer populair in Amerika. Een Nederlandse pionier ontwikkelde met succes een loopfiets voor de Amerikaanse markt. Deze in Azië geproduceerde loopfietsen zijn nu ook in Nederland verkrijgbaar. De Tiny Tot is een multifunctioneel model met twee standen. Het driewieler model kan worden omgebouwd naar een tweewieler voor kinderen die inmiddels goed het evenwicht kunnen bewaren.

Een Kinderfeets is meer dan zomaar een loopfietsje, het is een cadeau van een vader aan zijn zoon. Niet tevreden over het aanbod loopfietsen besloot de Nederlandse ontwerper Oscar Mulder om een eigen balans fiets te ontwerpen voor zijn zoontje Sebastiaan. Oscar wilde dat Sebastiaan ontspannen kon ‘rollen’ zodra hij genoeg zelfvertrouwen had, daarom voegde hij stepjes toe aan de loopfiets. Om het speelplezier niet te laten bederven door een lekke band rustte hij het houten loopfietsje uit met zachte rubberen bandjes die niet lek kunnen gaan. Een lage instap zorgt voor extra zelfvertrouwen en door het in hoogte verstelbare zadel groeit de loopfiets van Kinderfeets nog even met de peuter mee. Tenslotte werd de houten loopfiets voorzien van kleurrijke schoolbordverf waar de kids met krijt hun creativiteit op kwijt kunnen.

Kinderfeets wil de wereld netjes wil achterlaten voor de kinderen van onze kinderen, we hebben de aarde tenslotte slechts in bruikleen. Daarom zijn ze zeerLoopfietsen Kinderfeets Retro milieubewust. De balanceer fietsen zijn gemaakt van duurzaam berkenhout, uit een bron die telkens wordt aangevuld. De rubber banden zijn volledig biologisch afbreekbaar. Er wordt zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruikt. In de gevallen dat dat toch nodig is maken ze gebruik van verpakkingen van gerecycled papier en op water gebaseerde inkt. De schoolbordverf is op basis van water terwijl de lak niet-toxisch is.Met ‘Trees for the Future’ plant Kinderfeets voor elke houten loopfiets die zij verkopen een boom. Hiermee heeft Kinderfeets in Amerika de Toy Man® Eco-Recognition Seal ontvangen.

 Houten loopfiets Classic Kinderfeets en makiiHouten driewieler en loopfiets 2-in-1 Tiny Tot van Kinderfeets en makii

Vraag & antwoord Kinderfeets houten loopfietsen

 

Wat betekent “Kinderfeets”?

Kinderfeets is afgeleid van kind, fiets en voeten.

 

Hoe werkt een Kinderfeets?

Leren fietsen is heel intuïtief. Kinderen zullen op de Kinderfeets eerst de fiets lopend vooruit bewegen. Als ze sneller gaan,Loopfiets en driewieler in 1, Tiny Tot Kinderfeets gaan ze steeds langer met de voeten van de grond. Tenslotte kunnen ze met beide voeten van de grond leren balanceren met hun voetjes op de vaste pedalen. Eerst steeds wisselend van voet, uiteindelijk met beide voeten op de pedalen. Remmen gebeurt door beide voeten weer op de grond te zetten. Een kind dat op een Kinderfeets heeft gereden kan (vrijwel) meteen fietsen.

Hoe lang duurt het leren rijden met een Kinderfeets?

De meeste kinderen leren binnen 2 weken balanceren op de Kinderfeets. Uiteraard leert ieder kind in zijn of haar eigen tempo. De lage instap van de Kinderfeets stimuleert het zelfvertrouwen.

Wat is de minimum leeftijd voor het rijden op een Kinderfeets?

Kinderfeets is ontwikkeld voor kinderen tussen 2 en 5 jaar of zo gauw ze met de voeten op de grond kunnen terwijl de Kinderfeets in de laagste positie staat.

Is het zadel van een loopfiets van Kinderfeets in hoogte verstelbaar?Loopfietsen van Kinderfeets in Classic uitvoering

Het zadel is makkelijk in hoogte verstelbaar tussen 33 en 40cm hoog.

Hoeveel weegt de Kinderfeets?

De fiets weegt ca. 3,5 kg en het gewicht is gelijk verdeeld. Dat betekent dat de Kinderfeets makkelijk te dragen is als je hummel te moe is om te rijden.

Waar wordt de Kinderfeets gemaakt?

Kinderfeets is ontwikkeld door een Nederlands designer in California en wordt handgemaakt in China.

Van welk materiaal zijn de banden?

De banden zijn van bio-afbreekbaar rubber. Het geeft dezelfde ervaring als luchtbanden, maar dan zonder risico op een lekke band.

Heeft de Kinderfeets onderhoud nodig en hoe zit het met de garantie?

1. Er is enig onderhoud nodig. Bouten kunnen door gebruik los komen zitten, het is aan te bevelen dit regelmatig even te controleren.
2. Laat de Kinderfeets niet buiten staan. De fiets is voorzien van een beschermende laklaag maar is gemaakt van hout en zal schade ondervinden van langdurige blootstelling aan de elementen.
3. Als de 2 voorgaande punten niet in acht worden genomen vervalt elke vorm van garantie.
4. Elke Kinderfeets heeft een garantie van één (1) jaar.

Zijn alle kleuren voorzien van een krijtbord afwerking?

Ja, behalve de Kinderfeets met een natuurlijke finish (Bamboo).

© 2013 Kinderfeets. U.S. Patent No. 8, 191, 931

 

Houten loopfietsen

Wat is een loopfiets?

Volgens Wikipedia is een loopfiets 'een fiets zonder trappers waarop men zich voortbeweegt door al zittend op de tweewieler met de benen over de grond te stappen.' Dus, zoals de naam al heel goed zegt, een fiets waarmee je loopt. Handig voor peuters en kleuters die nog niet kunnen fietsen maar zo al wel leren balanceren en coördineren (ogen, benen, armen en handen).

Historie loopfiets

Het eerste idee van een loopfiets is de 'draisine', ontstaan doordat de oogsten over de gehele wereld mislukten. In 1816 veroorzaakte een vulkaanuitbarsting het zogenaamde 'jaar zonder zomer'. Hierdoor mislukten wereldwijd de oogsten. En omdat er hierdoor ook onvoldoende voedsel was voor de last- en trekdieren ontstonden er transportproblemen. Karl Drais, houtvester in Duitsland, ontwikkelde toen een transportmiddel dat niet afhankelijk was van dieren: de draisine. In 1819 verbeterde Engelsman Denis Johnson de fiets enigszins door het frame iets comfortabeler te maken. De ontwikkeling van de loopfiets lag daarna lange tijd stil, tot in 1862 Fransman Pierre Lallement pedalen aan het iets vergrote voorwiel toevoegde. Waardoor de weg naar de ontwikkeling van de fiets werd ingeslagen.

 Demonstratie van de Draisine (foto Andreas Praefcke, own photograph)

Photo: Andreas Praefcke - Eigen werk (own photograph)